Kontroll kontrollant

Ekströms Hallonkräm poserade

 

Pust och burr!

Ibland kan livet som scout vara rätt hårt… Denna natt skulle jag och 3 st till stå som kontrollanter vid en kontroll i Ösmo. Hela grejen gick ut på att orka stå i 24 h och ta emot yngre scouter och ge dem en uppgift som de ska lösa för att få en bokstav tillsin tävling (vi hade D). Men då inte alla har så mycket som 24 h till att stå ute i ödemarken så delade vi upp det i 2 grupper. Jag fick då nattpasset vilket betyder att jag skulle stå från 22.00-10.00.

Våran uppgift gick ut på att hålla en eld på en kinapinne levande i 1 min… Ja… Det var rätt chill. Det var synd att det knapp kom några bara… Vi fick en grupp ca. 5 min efter vi kommit och sen satt vi uppe i 8 h för att ta emot andra eventuella grupper. Det enda besök vi fick var från några andra kontrollanter som vandrande omkring och letade efter aktiva scouter med kaffe. Givetvis bjöd vi på fika till våra törstiga och kalla besökare och bestämde att vi skulle knappa in kanal 12 på vår walkie-talkie för att kunna prata med varandra. And we never saw them again! På morgonen när det började spöregna kom iaf några fler grupper hungrande efter The D!

Förutom en aning lonleyness, regn och kyla var det nog ändå rätt trevligt. Jag menar, vi hade ju kladdkaka och hallonkräm!

Trevlig vecka!

 

One thought on “Kontroll kontrollant

  • March 29, 2015 at 17:54
    Permalink

    Jo, jag minns våra nattövningar också.Det där med att orientera på natten kan vara väl så spännande.

    Reply

Leave a Reply