Sista praktikdagen

NU är praktiken äntligen slut!

Jag har i de senaste 5 veckor praktiserat på Bålstas smådjursklinik vilket har varit både roligt och tråkigt. Det har varit kul att lära sig hur en klinik fungerar, att få arbeta med djur och följa deras läkning. När man väl fått in det mesta känner man sig rätt professionell när man fåra journalföra, visa in patienter på rummen, ge injektioner (s.c), kolla temp/puls/andning osv. Dock så har inte alla delar varit roliga. Jag förstår att diskning, sterilisering, tvättning, autoklavering och rengöring är en del av jobbet som undersköterska men eftersom vi inte har någon städerska så måste vi också ta alla rummen själva. Det är då 8 st rum där alla ytor ska torkas av med ytdesinfektion, sopas och moppas vilket har varit rätt jobbigt de dagar vi haft mycket patienter. Eftersom jag inte har behörighet att göra något på egen hand (förutom att städa) så har det ofta landat på mig. Det har också varit många tillfällen där jag inte riktigt kan göra något mer en följa efter och titta då jag, återigen, inte har någon behörighet samt så är det viktigt att vara professionell inför de oroliga ägarna.

20160926_114411

I stort sätt har det alltså emellanåt varit riktigt roligt men ofta har det också varit jobbigt med all städning och de långa heldagarna. Jag tror att som legitimerad undersköterska på en större klinik med fler sorters djur än bara hund, katt och kanin så skulle jag nog uppskatta yrket lite mer. Trots allt så har jag lärt mig en hel del och även om jag inte får användning av dessa kunskaper i framtiden så är all praktik en bonus på CV:t.

 

Leave a Reply