Städa, städa, städa

Andra veckan av praktiken nu över! Jag kan inte annat än säga att det är ganska skönt med lite helg. Jag har städat, torkat spya, plockat bajs, städat, sorterat, förpackat och städat.

Trots all denna städning så har det varit roligt emellanåt. Vi börjar mornarna med operationer som oftast brukar handla om att ta bort tandsten eller hemska tänder. Jag är mest med och tittar på men håller ibland koll på pulsen, andningen och tempen under nedsövningen. Städning av hela rummet (utom golvet oftast) sker alltid mellan patienterna. Jag har fått ge en subkutan injektion i en katts nackskinn, lärt mig lite om bokningssystemet osv.

Eftermiddagarna är tristast, då är det mest undersökningar där jag inte kan göra särskilt mycket eftersom jag inte är legitimerad och sedan är ägarna med också. Jag förpackar verktyg som ska in i autoklaven där de steriliseras, svabbar golv och rensar stallet.
Jag har inte hunnit lära mig särskilt mycket ännu då jag missade 3 dagar förra veckan och det har ofta varit fullt upp.

20160908_214220-2

Får inte ta kort på djuren på grund av tystnadsplikten så jag får väl lösa det på annat sätt 😛

Leave a Reply