The Death Cure

The death cure

 

Titel: The Death Cure
Författare: James Dashner
Utgivningsår: 2011
Genre: Drama, sci-fi, thriller
Betyg: 7/10

 

Handling: Detta är tredje boken i “The Maze Runner” serien och  heter “I Dödens Stad” för de som vill läsa dem på svenska (Se andra recensionen här).
Utan Wicked’s vetskap så börjar Thomas minnen  sakta återvända till honom. De sista testerna är tillslut klara och Wicked erbjuder att lämna tillbaka ungdomarnas minnen genom en liten operation men Thomas och hans vänner känner att något är fel  och lyckas fly ut ur anläggningen för att senare stöta på “The right arm”.

Omdöme: Längs med i handlingen i böckerna så har det varit många bluffar, dubbel-bluffar osv. vilket gör att jag inte längre litar på någonting som står i den. Under hela boken så tänkte jag “han luras säkert igen” och blev irriterad på Thomas som gick på det, för att sedan i slutet visa sig vara sant. Jag älskar när man blir manipulerad och får sig en ordentlig twist men The Maze Runner har gjort det för många gånger för att blir roligt och istället sitter man beredd på att allting ska vända.c5d70ed217c0802329e47343365c6d41

I stora drag var även denna bok väldigt bra även om jag tycker att den börjar bli mindre strukturerad och kommer lite för långt bort från det huvudsakliga temat då jag tyckte väldigt mycket om test-faserna. Jag älskar dock delen där (Spoileralert!) Newt får reda på att han bär på sjukdomen och ber Thomas att döda honom, även om det var hemskt för Newt var en av mina favoritkaraktärer, så tyckte jag det var riktigt bra skrivet. Jag gillade helt ärligt inte slutet av boken, det var för mycket olika saker som hände på en gång. De immuna som var fångade i labyrinten, ledaren för WICKED som försökte hjälpa dem, The right arm som endast ville förstöra allt och Theresa som spelat så många dubbel-spel men offrade sig för Thomas. Det kändes som allt var lite av en enda röra och jag kände mig mindre tillgiven till Thomas efter allt han var beredd på att göra och efter att ha strypt ihjäl Janson. Det känns som det spårade en aning för mycket där.  

 

One thought on “The Death Cure

  • October 31, 2016 at 00:38
    Permalink

    Slutade boken med en enda stor slut-bluff? 😊
    Visst hade de filmatiserat böckerna, eller var det bara första delen?

    Reply

Leave a Reply