Kreativa barndomen

Är det inte skumt hur varenda människa i världen verkar äga sin egen mobiltelefon, även de riktigt små? Det är inte så sällan man ser små barn sitta med mobiler, Ipads eller framför datorer.

Jag ska berätta en historia för er små barn att på min tid så… Okej nej jag ska inte ljuga. Jag hade en sån där gammal mobiltelefon i 2:an, ni vet med knappar,  i 6:an så fick jag min första touch och förutom det så blev jag ett offer för datorernas värld redan när jag var 8.
Men förutom det har jag ändå mååånga minnScouternas st. Göran 2013en av mina favoritlekar när jag var liten. Jag älskade att skapa saker! Jag älskade att hitta på spel, egna lekar, regler m.m. Några av mina starkaste minnen är av att stappla upp varenda stol/vagn jag hade i rummet på en rad och sedan sätta min gungälg (nej inte gunghäst) framför och leka häst och vagn eller tåg där jag var lokförare och mina gosedjur medpassagerare. Jag staplade två trästolar upp och ner på varandra och vips så blev det ett hotell för dockor, jag ordnade skattjakter runt i hela huset för mina kompisar och lekte lärare där jag gav dem uppgifter och försökte hålla koll på dem.

Ett av mina bästa kreationsminnen är ändå den gången jag hade kommit hem från ett hemskt regnigt läger många känner igen som Gålö lägret. Det regnade och åskade hela veckan och flera tält förstördes. Hursomhelst hade jag precis kommit hem och då upptäckt att internet var nere (NEEEJ!). Pappa skulle inte komma hem för att fixa det förrän om 2 dagar då han var kvar på lägret och hjälpte till så vet ni vad jag gjorde…? Jag skapade mitt eget “internet” spel, irl! Vid den tiden spelade både jag och brosan Panfu så jag tog en massa papper som jag ritade vägar, gräs, hus m.m på och sedan satte ihop så det blev en enda ritad 2D värld. Därefter ritade jag och klippte ut 2 st pandor som man kunde dra och gå med över hela denna ritade världen. Jag skapade till och med Minigames där jag ritade små fiskar som jag limmade fast magneter på och som man sen skulle fiska upp med ett magnetisk fiskespö. Jag skojar inte! Jag gjorde kläder man kunde köpa i affären om man tjänat pengar på att spela mina minigames som man kunde sätta på sin lilla panda.

Min lillebrorsa och jag, särskilt jag, underhöll oss med detta tills pappa kom hem och i veckor efter så hade jag en matta av en ritad pappersvärld över hela mitt golv. Jag tror att bara man är riktigt påhittig (eller kanske bara desperat) så finns det mer att göra än man tror ^_^

 

Leave a Reply